Oorlog in Oekraïne

Oorlog in Oekraïne


Apeldoorn maakt zich op voor de komst van Oekraïense vluchtelingen

De kranten en journaals staan er bol van: het is oorlog in Oekraïne. We zien surrealistische beelden van soldaten en tanks, horen politieke analyses en voorspellingen, en we zien duizenden mensen op de vlucht voor het geweld. De hele wereld lijkt haar adem in te houden: wanneer en hoe zal dit eindigen?

Eind maart/begin april rijden er twee vrachtwagens vol hulpmiddelen naar Lviv, waar we de plaatselijke baptistengemeente steunen. Gemeenteleden daar zullen de komende weken de goederen uitdelen aan mensen die deze het hardste nodig hebben. Tot en met dinsdag 29 maart kunt u meedoen aan de inzamelactie en ons helpen aan dekbedden, maandverband, luiers, toiletpapier, paracetamol en (houdbare) voedingsmiddelen. 

Verbouwen

In de tussentijd zijn we in Apeldoorn druk bezig met het gereedmaken van in elk geval twee woningen. Vrijwilligers zijn nu nog aan het verbouwen, verven en schoonmaken, maar eind maart kunnen twee personen voor onbepaalde tijd terecht in een kleine maar zelfstandige woonruimte. En binnenkort kan een gezin zijn intrek nemen in een eengezinswoning. 

Hulpverlening

Op dit moment hebben we al ruim 7000 euro uitgegeven aan hulpgoederen, kleding, schoeisel e.d.


Steun ons!

Uw financiële hulp kunnen we goed gebruiken voor onder andere voedsel, gas, water en licht. Wilt u daarom deze twee projecten steunen? Maak dan een gift over naar NL47 RABO 0143 7088 80 t.n.v. Stichting Omzien Naar Oekraïne, o.v.v. vluchtelingen.

Over de auteur

Jaap Blankespoor administrator