Over ons

ONO logo 001

Tegen de achtergrond van de grote nood is onze hulp niet meer dan ‘een beker koud water’. Maar elk kind, of elk mens dat op deze manier iets mag ervaren van de liefde van Christus, is er één!

De stichting  bestaat uit enthousiaste en vooral ook bewogen vrijwilligers die wat willen doen voor de arme mensen in Oekraïne. De contacten lopen via een plaatselijke kerk in Vinnitsa.

Wat doet de Stichting Omzien Naar Oekraïne:

  1. Het ter plaatse uitdelen van voedselpakketten aan de allerarmsten in de dorpen rond Vinnitsa, op aanwijzing van een maatschappelijk werkster,
  2. Het exploiteren van een gaarkeuken en het verstrekken van financiële middelen om dit mogelijk te maken.
  3. Het adviseren en ondersteunen van een boerderij voor zowel de landbouw als de varkensfokkerij en varkensmesterij. Via deze boerderij gaan er weer gratis producten naar de gaarkeuken om de maaltijden mee te bereiden.
  4. Het financieel en maatschappelijk ondersteunen van een weeshuis met kinderen met een verstandelijke en lichamelijke beperking in Plyskiv.
  5. Het helpen en ondersteunen van de bewoners met diverse hulpgoederen zoals kleding, bedden, dekens, rolstoelen, ziekenhuisbedden enz.

Lees hier meer over het ontstaan van onze stichting.

Wilt u (één van) onze projecten helpen steunen? Uw gift is van harte welkom!