Projecten

Stichting ONO steunt verschillende projecten in Oekraïne

Zoals onze naam al zegt richten wij ons op projecten in Oekraïne. Stichting Omzien naar Oekraïne biedt hulp (of heeft hulp geboden) aan onderstaande projecten.

Weeshuis in Plyskiv

Weeshuis PlyskivSinds 2010 geven we ook een bijdrage aan een weeshuis met geestelijk en lichamelijk gehandicapte kinderen in Plyskiv. Het zijn daar zulke erbarmelijke omstandigheden dat we ons geroepen voelen ook daar de nood wat te verlichten.
>> lees verder

Gaarkeuken

Voor de mensen in Vinnitsa hebben we 2007, in overleg met de predikant van de plaatselijke kerk, een gaarkeuken opgestart. In 2012 is de gaarkeuken uitgebreid er wordt nu voor 100 mensen per week een warme maaltijd gemaakt en ook weg gebracht.
>> lees verder

Voedselpakketten

Aan de armen in de omgeving van Vinnitsa delen wij voedselpakketten uit. Omdat de meeste mensen daar in armoede leven, kunnen we beter spreken over de allerarmsten onder de bevolking.
>> lees verder

Boerderij

In 2003 kreeg de MOL een vraag uit Oekraïne om te helpen om een boerderij op te starten. De boer en zijn familie ze voelden zich geroepen om in ieder geval iets te doen voor hun arme dorpsgenoten. Wij als MOL wilden hier graag aan meewerken.
>> lees verder