Voedsel-pakketten

Voedselpakketten

Direct in het eerste jaar dat wij als stichting in Oekraïne waren voelden wij de christelijke roeping om iets voor de allerarmsten daar te doen.

We zagen daar de bewoners van de dorpen in zulke ellendige leefomstandigheden dat we het plan opvatten om hen voor de winter te voorzien van voedselpakketten.

Het ging ons duidelijk om de allerarmsten, zij hebben vaak geen geld om eten of kleding te kopen. Ook leven ze in kleine zeer slecht onderhouden huisjes (krotten) met weinig of zelfs geen meubelen.

Het voedselpakket

Ter plaatse delen we op aanwijzing van een maatschappelijk werkster voedselpakketten uit aan de allerarmsten.
Een voedselpakket bestaat uit 25 kg houdbaar voedsel, samengesteld uit::

  • 5 kg. Suiker
  • 5 kg. Bloem
  • 5 kg. Grutten
  • 5 kg. Rijst
  • 5 kg. Macaroni

Op een plaatselijke markt in Vinnitsa worden daar de levensmiddelen in grote zakken of balen gekocht. Deze lading van 1500 kg nemen wij dan mee naar de boerderij, waar de verschillende soorten afgewogen worden in porties van elk 5 kg. Vijf porties samen worden in één tas gedaan en vormen dan één voedselpakket. Later worden de pakketten samen met de maatschappelijk werkster rond gebracht in de omgeving.

Wij zijn van mening: ZELFS EEN GESTAGE DRUPPEL HOLT DE HARDSTE STEEN UIT!  Dit werk doen we dan ook met alle liefde voor onze Oekraïense medemensen.

Steun ons!