Brandmelding kerk Vinitsa

Brandmelding kerk Vinitsa

 

Beste lezer van de ONO website,

 

In de nacht van 11 op 12 april 2017 is de kerk in Vinnitsa met de kerkgebouwen door brand verwoest.

Gelukkig heeft God voor deze gemeente gezorgd zodat er niemand gewond is geraakt of is omgekomen door de brand. De brand werd opgemerkt door jongens die overnachten in de bovenverdieping. Zij hebben de brandweer gebeld en diverse mensen van de kerk.

De mensen van de kerk hebben alleen de nieuwe kerkbanken, die wij vorig jaar gegeven hebben op tijd uit de kerk kunnen halen, de banken die op het balkon stonden hebben ze niet kunnen redden. Verder zijn de stoelen uit het koorgedeelte ook op tijd weggehaald. De kerk en ook de bovenste zalenverdieping is verder volledig uitgebrand. Er is  sprake van grote materiële schade,  die voorzichtig wordt geschat op meer dan 100.000 euro.

De oorzaak van de brand is niet bekend, maar wellicht was er kortsluiting in de muziekkamer waar de brand ontstaan is. De bedoeling was om de kerk net voor Pasen helemaal schoon en stofvrij te maken, maar nu moet er puin geruimd worden.

Graag jullie gebed voor deze gemeente, in deze moeilijke tijd en wijsheid voor de wederopbouw van de kerk.

De stichting ONO heeft in de kerk het gaarkeukenproject waar elke week voor 100 zeer arme gezinnen een warme maaltijd wordt gemaakt.

Zover wij dit nu kunnen overzien heeft de gaarkeuken niet veel schade opgelopen omdat de keuken in het onderste gedeelte van de kerk stond. Alleen het gaarkeuken project ligt nu (tijdelijk) stil.

U begrijpt de mensen daar kunnen het niet alleen oplossen en daarom is er ook financiële steun nodig vanuit de ONO. Wij doen een beroep op iedereen die een steentje wil bijdragen voor de opbouw maar ook voor het gaarkeuken project.

Zoals u weet de giften zijn fiscaal aftrekbaar door de Anbi erkenning, RSIN nummer 819304591. Bankgegevens NL 47 RABO 0143708880  t.n.v. Stichting Omzien Naar Oekraïne

O.v.v. Brand Kerk Vinnitsa

Dank namens het bestuur van de ONO

Wim Groothedde , Hans Oosterkamp en Jaap Blankespoor

 

Over de auteur

Admin_ administrator